Thetis IMS
Procedurehåndbog

Ad-hoc justeringer

Du kan nogle gange have brug for at justere en beholdning, selvom der ikke er tale om en planlagt optælling. Det kan fx være, at du har opdaget at beholdningen indeholder en anden mængde end forventet, eller at nogle af varerne i beholdningen er beskadigede. Det kan også være, du har har brug for at splitte en beholdning op, så du kan flytte en del af den til en anden lokation.

Begge dele kaldes for ad hoc-justeringer.

Hvis du ikke har en håndholdt enhed til rådighed, mens du foretager den fysiske flytning eller optælling af beholdningen, kan du udføre en ad hoc-justering fra din arbejdsstation. Det kan du læse om i det følgende.

Sådan udfører du en ad-hoc-optælling af en beholdning

 1. Vælg Beholdning i menuen Transaktioner.
 2. Søg efter SKU-nummeret på den beholdning du vil justere.
 3. Dobbeltklik på den beholdning, du vil justere.
 4. Beholdningen vises. Vælg Optæl beholdning i menuen Funktioner.
 5. Angiv, hvor mange varer der er i beholdningen og klik Send.
 6. Da du er ved at ændre beholdningen til et andet antal end forventet, skal du angive en årsag til ændringen. Vælg årsagen fra listen, og klik Send. Beholdningen bliver nu markeret som optalt. Justeringen bliver bogført, når du danner en justeringsliste til ad hoc-optællingen.
 7. Der vises en besked om, at beholdningen er markeret som optalt, og at systemet har oprettet en linje på den aktuelle ad hoc-optælling.

Sådan udfører du et ad hoc-split af en beholdning

 1. Udfør første trin 1-3 som beskrevet ovenfor for at finde den relevante beholdning frem. Vælg derefter Split beholdning i menuen Funktioner.
 2. Indtast det antal varer fra den nuværende beholdning, som du vil oprette i den nye beholdning.
 3. Vælg status på den nye beholdning.
 4. Indtast derefter lokationsnummeret på den nye beholdning, og klik på Send.
 5. Der vises en besked om at den nye beholdning er oprettet.

Kom i kontakt med os

Har du en kommentar eller et spørgsmål til artiklen, er du meget velkommen til sende os en besked. Vi vender tilbage så hurtigt som muligt.